© Over |

over

Wie zit er achter dat bureau?

Tekst & Regel is één adres voor het schrijven en redigeren van teksten én voor het verzorgen van regelwerk zoals het coördineren en controleren van drukwerkproducties, fondsenwerving en communicatie- en collectiewerkzaamheden. Dankzij mijn ervaring als journalist/tekstschrijver en als (acquirerend) redacteur bij een non-fictie uitgeverij op het gebied van kunst- en cultuurgeschiedenis sta ik met één been in de wereld van tekst en met de andere in die van beeld en vorm.

Mijn opleiding Journalistiek vulde ik aan met de bachelor Kunsten, Cultuur en Media. Hierna focuste ik met de master History of Decorative Arts and the Domestic Interior op betekenisgeving en mythevorming bij moderne (mid-century) Deense en hedendaagse Nederlandse meubelvormgeving. Een onderwerp waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Zo ontwikkelde ik mij in de communicatie van manifeste en immanente boodschappen.
Anders gezegd: met een hart vol vormgeving en een hoofd vol tekst, is communiceren via een combinatie van tekst en beeld of vorm voor mij volstrekt natuurlijk.

Een altijd hongerige nieuwsgierigheid en de behoefte aan afwisseling, flexibiliteit en creatieve stimulans brachten mij in 2013 tot de oprichting van Tekst & Regel, bureau voor tekst, redactie en projectmanagement.