¶ Tekst |

tekst

Net van het bureau af

 

Diverse tekstcontroles en -productie: voor PR-drukwerk van Museum de Fundatie en  bijvoorbeeld de websites van Studio Yoga Zwolle.

Tekst- en beeldredactie en drukproefcontroles voor de monografie Het licht bij Noordenwind – Friso ten Holt, schilder (isbn 978 94 6262 122 0) geschreven door Truusje Goedings — die er welhaast een soort levenswerk van maakte om met haar onderzoek en teksten eer te doen aan Friso en zijn werk. Het boek werd uitgegeven door Stichting Otto B. de Kat en Waanders Uitgevers. Museum de Fundatie organiseerde van 24 mei tot 1 oktober 217 een dijk van een tentoonstelling met het werk van Friso, en bij die gelegenheid verscheen het boek.

Tekstredactie en drukproefcontroles voor Wondertuinen – de mooiste tuinen van de wereld (isbn 978 94 6262 109 1), naar een idee van Ernst Veen, geschreven door Gijs van Tuijl en uitgegeven in 2016 door Stichting Verwondering en Waanders Uitgevers. Van de reis langs deze bijzondere (beelden)tuinen werd ook een televisieserie gemaakt.

Tekstredactie en drukproefcontroles voor Frits van Hall (1899-1945) beeldhouwer van de gereserveerde gratie (isbn 978 94 6262 095 7). Deze monografie in de reeks Monografieën van Nederlandse kunstenaars, werd geschreven door Frits Scholten, Jet Peters, Didi en Frits van Suchtelen en Eva de Clerq. Uitgever van het boek is Waanders Uitgevers. Ter gelegenheid van het boek organiseerde Museum Beelden aan Zee een mooie tentoonstelling met het werk van Van Hall.

Tekstcorrectie voor Anna Paulowna – een kleurrijke Romanov aan het Nederlandse hof (isbn 978 94 6262 098 8). Geschreven door conservator Paul Rem, uitgegeven door Waanders Uitgevers en Museum Paleis Het Loo ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Anna Paulowna, kleurrijke koningin’  (6 oktober 2016-5 februari 2017)

Tekstredactie en drukproefcontroles voor het boek Collectie Neutelings – vier eeuwen middeleeuwse sculptuur (isbn 978 94 6262 062 9), dat conservator Lars Hendrikman schreef (en bijdragen van anderen in het catalogusdeel) over de verzameling oude kunst van Willem Neutelings, die in langdurige bruikleen is van het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Het boek werd door Waanders Uitgevers op de markt gebracht begin 2016.

Tekstcorrectie en drukproefcontrole voor de uitgave Erfgoedatlas Gemeente Nunspeet (isbn 978 94 6262 058 2), geschreven door Jan Neefjes en Hans Bleumink (met bijdragen door anderen), uitgegeven door Waanders Uitgevers in 2015.

Tekstredactie, personenregister en proefcontroles van het standaardwerk over onze nationale tafelcultuur: Nederland dineert – vier eeuwen tafelcultuur, door Jet Pijzel-Domisse (red.) (Waanders uitgevers/Gemeentemuseum Den Haag, 2015)

Personenregister (beknopt) en tekstcorrectie De Bergense School. De eerst Hollandse expressionisten (Waanders Uitgevers/Singer Laren, 2015)

Tekst voor de flyer over de Mindfulness MBSR©-training gegeven bij studio Yoga Zwolle (2015).

Proefcontrole en tekstcorrectie voor de monografie over beeldhouwer Mendes da Costa: De kunst van J. Mendes da Costa, door Louk Tilanus (Waanders uitgevers, 2015).

Tentoonstellingsrubriek in het tijdschrift G-Geschiedenis: van nummer 2/maart 2014, tot en met nummer 2/maart 2016.

Diverse artikelen als vaste freelancer voor De Peperbus, Dé Weekkrant van Zwolle (Wegener huis-aan-huis). Met onderwerpen die variëren van enthousiaste initiatieven zoals de ochtendrave Upload, nieuwe boerenwinkels, creatieve websites en jubilerende sportclubs, tot de kindermiddag bij De Zonnesteen (inloophuis voor mensen die met kanker te maken krijgen), workshops van vormgevers, de eerste Architectuur Biënnale van Zwolle en cultuurfestivals zoals Zwolle Unlimited en het Stadsfestival.

Eindredactie Lalique in Nederland (2013, Waanders Uitgevers/Gemeentemuseum Den Haag), geschreven door Lennart Booij. Deze handelseditie van zijn proefschrift verscheen bij Uitgeverij Waanders ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘René Lalique (1860-1945) – Meester van de Franse art nouveau en art deco’, in het Gemeentemuseum Den Haag.