& Regel |

regel

Reeds geregeld

Beeldredactie voor de monografie over Erich Wichman, geschreven door Frans van Burkom en momenteel in productie bij Waanders Uitgevers (verwacht in 2018).

Beeldaanvragen ten behoeve van de monografie De kunst van J. Mendes da Costa (Waanders uitgevers, 2015).

Beeldaanvragen van steunafbeeldingen voor de publicatie Joost van den Toorn – het moet gewoon kloppen (Waanders uitgevers, 2015).

Ondersteuning bij collectiewerkzaamheden en -registratie bij Museum het Vrouwenhuis, Zwolle. Het Vrouwenhuis is een voormalig hofje voor oude vrouwen, dat in 1742 werd gesticht uit de nalatenschap van Aleida Greve (volgens overlevering op dat moment de rijkste vrouw van Zwolle). In de jaren tachtig van de twintigste eeuw vertrok de laatste bewoonster naar een modern verzorgingshuis, sindsdien heeft het huis een museale functie. De interieurs stammen uit drie eeuwen.

Projectleider fondsenwerving en PR van een tijdelijke verkooplocatie van
Cultuurwerkplaats R10, tijdens State of the Arts 2014 (tentoonstelling van Stedelijk Museum Zwolle, van 16 februari t/m 5 mei 2014). Dit project deed ik als vrijwilliger.
In de tijdelijke winkel, in samenwerking met kunstwinkel Blauwdruck, werd werk verkocht van kunstenaars en ontwerpers die aan de tentoonstelling State of the Arts deelnamen. Als bezoeker kom je er dus dezelfde makers tegen. Zonder suppoosten, met (kleine) prijskaartjes. Zo wordt de kunst en vormgeving letterlijk en figuurlijk voor iedereen aanraakbaar. En betaalbaar, voor elk budget. Tekst & Regel schreef het projectplan en PR-teksten, en deed fondsenwerving.